Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά / χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Αποδίδει 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ:
150γραμμάρια αλεύρι σίτου
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού
30 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε τα δύο είδη αλεύρων .Προσθέστε τη ζάχαρη και το βούτυρο και αναμιγνύετε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.Χωρίστε σε 8 μερίδες και τοποθετήστε σε δοχείο τάρτας.Ψήστε τη ζύμη για 30-35 λεπτά αφού πρώτα έχετε προθερμάνει τον φούρνο στους 170°C.
Διατροφικά Σχόλια: Επιδόρπιο υψηλής ενεργειακής πυκνότητας αλλά χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο,κάλιο και φώσφορο. Δε συστήνεται σε άτομα με Σ.Διαβήτη ή υπέρβαρα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Ωστόσο αποτελεί ιδανικό snack για άτομα που ακολουθούν δίαιτα υψηλών θερμίδων και χαμηλής πρωτεΐνης πριν το στάδιο της αιμοκάθαρσης.






