Σπιτικά μπισκότα βουτύρου (home-made shortbread)

 

butterbiscuits

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά / χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Αποδίδει 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ:

150γραμμάρια αλεύρι σίτου

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού

30 γραμμάρια ζάχαρη

100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τα δύο είδη αλεύρων .Προσθέστε τη  ζάχαρη και το βούτυρο και αναμιγνύετε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.Χωρίστε σε 8 μερίδες  και τοποθετήστε σε δοχείο τάρτας.Ψήστε τη ζύμη για 30-35 λεπτά αφού πρώτα έχετε προθερμάνει τον φούρνο στους 170°C.

Διατροφικά Σχόλια: Επιδόρπιο υψηλής ενεργειακής πυκνότητας αλλά χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο,κάλιο και φώσφορο. Δε συστήνεται σε άτομα με Σ.Διαβήτη ή υπέρβαρα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Ωστόσο αποτελεί ιδανικό snack για άτομα που ακολουθούν δίαιτα υψηλών θερμίδων και χαμηλής πρωτεΐνης πριν το στάδιο της αιμοκάθαρσης.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.