Ποιά τρόφιμα μας προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία;

Ποιά τρόφιμα μας προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία;

To σώμα μας παράγει την χρωστική ουσία μελανίνη ώστε να προστατεύεται από την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Τρόφιμα όπως το ψάρι, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το αυγό και το τυρί περιέχουν τυροσίνη, απαραίτητο αμινοξύ και πρόδρομη ουσία της μελανίνης. Άλλες τροφές  που  όταν καταναλώνονται συστηματικά συμβάλουν στην παραγωγή της μελανίνης και άρα ενισχύουν το μαύρισμα είναι οι παρακάτω:Σπανάκι, ντομάτα, μπρόκολο, σπαράγγια, αβοκάντο, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, πεπόνι καθώς και καρπούζι. Επίσης εξωτικά φρούτα όπως το μάνγκο, η παπάγια και το ροζ grapefruit μπορούν να διατηρήσουν το μαύρισμα και συγχρόνως να προστατέψουν  το εκτιθέμενο δέρμα στον ήλιο από τις ελεύθερες ρίζες.Όλα τα παραπάνω τρόφιμα  περιέχουν φυσικές χρωστικές και αντιοξειδωτικές ουσίες (πχ β-καροτένιο, λυκοπένιο).

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.