Υλικά
- 1 ποτήρι κατεψυγμένα ψιλοκομμένα λαχανικά (φασολάκι, αρακάς, πατάτα, καρότο,)
- 3 κουταλιές σούπας βρώμη σε νιφάδες (κουάκερ)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Άνηθος
- 1 γεμάτη κουταλιά σούπας ταχίνι
- 3 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά με αλατισμένο νερό να βράσουν και προσθέτουμε το κουάκερ δεκαπέντε λεπτά αφ’ ότου βράσουν τα λαχανικά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει συνολικά τουλάχιστον για 25 λεπτά, να μαλακώσουν τα λαχανικά. Παράλληλα,ανακατεύουμε σε μπωλ το ταχίνι με το χυμό λεμονιού.Όταν συμπληρωθούν τα 25 λεπτά αλατίζουμε το φαγητό, παίρνουμε μια κουταλιά ζωμού (χωρίς λαχανικά μέσα) και τη ρίχνουμε στο μείγμα ταχινιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν και τότε ρίχνουμε άλλες δυο κουταλιές. Συνεχίζουμε έτσι ώσπου να φτάσουμε τις 7-8 κουταλιές ζωμού και το ταχίνι να αραιώσει. Τότε ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν θέλουμε, βάζουμε στο πιάτο μας επιπλέον λεμόνι.