Κροκέτες με σολομό

 

fishcake

 

Χρόνος προετοιμασίας :1 ½ ώρα

Μερίδες:12 ψαροκροκέτες

Συντήρηση: Διατηρείται έως και 24 ώρες στο ψυγείο

Yλικά:

450 γρ πατάτες, κομμένες

450 γρ φιλέτο σολομού(αφαιρείτε την πέτσα)

2κ σ βούτυρο

1 κ σ  ψιλοκομμένο πράσο

1 κ σ ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ σ ψιλοκομμένο άνηθο

2 κ σ μαγιονέζα

Φρέσκο ψωμί τριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Αρχικά βράζετε τις πατάτες, τις στραγγίζετε και της αφήνετε στην άκρη.Κόβετε το ψάρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε αλουμινόχαρτο. Τα αλείφετε με το βούτυρο και τα τυλίγετε στο αλουμινόχαρτο.Τα βάζετε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσει το ψάρι για περίπου 15 λεπτά.’Επειτα τα βγάζετε από τον φούρνο και λιώνετε τις πατάτες μέσα στο ζουμί του.Στη συνέχεια ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί , το ψάρι, τις πατάτες,τα χορταρικά και τη μαγιονέζα.Χωρίζετε το μίγμα σε 12 μπαλίτσες, κυλάτε κάθε κροκέτα στο τριμμένο ψωμί και τις βάζετε σκεπασμένες στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Έπειτα τοποθετείτε τις κροκέτες σε λαδομένο ταψί στον φούρνο στους 220°C μέχρι να ψηθούν καλά.Σερβίρετε με λαχανικά ( βρασμένα καρότα, αρακά).

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.