Η συνταγή αποδίδει 12 εκλεράκια
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κ σούπας μαργαρίνη
1 κ σούπας νερό
50 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 ασπράδια αυγών
1 κ σούπας ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 φλιτζάνι γιαούρτι (0%)
1 κουταλάκι ζελατίνη
1 κ σ νερό
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Aναμειγνύετε σε μία κατσαρόλα τη μαργαρίνη και το νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα.Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ , το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τα ασπράδια αυγών σταδιακά.Με τη βοήθεια ενός κορνέ σχηματίστε 12 εκλεράκια περίπου μήκους 5 εκατοστών σε ένα αντικολλητικό ταψί.Ψήνετε έπειτα σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C και στη συνέχεια μειώνετε στους 150°C για άλλα περίπου 15 λεπτά μέχρι να δώσετε χρυσαφένιο χρώμα.Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο και κρυώσουν τα κόβετε στη μέση κατά μήκος αφαιρώντας εσωτερικά τη ζύμη.Γεμίζετε τα εκλεράκια με την κρέμα βανίλια και προαιρετικά πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνης.
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ:
Αφήνετε το γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα προσθέστε τις δύο βανίλιες.Διαλύστε τη ζελατίνη σε μπεν μπαρί και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.Αναμείξτε το γιαούρτι με τη ζελατίνη και βάλτε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Σύσταση ανά μερίδα: θερμίδες :38 kcals, λίπος :1 γρ, χοληστερόλη: 0mg