Σπιτικές μπάρες δημητριακών με βερίκοκα και αμύγδαλα

Σπιτικές  μπάρες δημητριακών με βερίκοκα και αμύγδαλα

Μερίδες: 12

Αρχικά θερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα τετράγωνο ταψί 18 εκ.Ψιλοκόψτε 100 γρ αμύγδαλα και 250 γρ βερύκοκα και ανακατέψτε τα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 85 γρ βρώμη (3/4 φλιτζανιού), 85 γρ αλεύρι (3/4 φλιτζανιού) και μία κοφτή κουταλιά μπέικιν πάουντερ. Σε δεύτερο μπολ ανακατέψτε 250 γρ.σάλτσα μήλου , 1 χτυπημένο αυγό (βιολογικό)και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.Προσθέστε το μείγμα στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε επαρκώς. Βάλτε το μείγμα σε ταψί και ισιώστε την επιφάνεια. Έπειτα αφήστε το να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι που να σκληρύνει.Αφού ψηθεί και κρυώσει κόψτε το σε 12 μπάρες.

Διατροφική αξία ανά μερίδα : Θερμίδες:172kcals, ολικά λιπαρά:8 γρ, υδατάνθρακες: 22 γρ, αλάτι:0.2γρ, φυτικές ίνες:3 γρ.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.