Αποδίδει 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
Για το ψάρι:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 αλεσμένη σκελίδα σκόρδου
4 ωμά φιλέτα ψαριού (114 γρ)
¼ κουταλάκι αλάτι (προαιρετικό)
Σπρέι μαγειρέματος
Σφήνες κίτρου & κόλιανδρο
Για την σάλτσα:
½ φλιτζάνι κομπόστα ανανά
¼ φλιτζάνι λεπτοκομμένες κόκκινες πιπεριές
2 κ σούπας κομμένο κόκκινο κρεμμύδι
ξηρά φύλλα δυόσμου
2 κουταλιες σούπας φρέσκο χυμό κίτρου
227 γρ κομμάτια ανανά άγλυκα , σε κονσέρβα (στραγγισμένα)
1/8 κουταλάκι αλάτι (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε καλά τα υλικά για τη σάλτσα σ’ένα μπολ. Περιχύνετε το λάδι μαζί μετο σκόρδο στο ψάρι και μετά πασπαλίστε το με αλάτι. Ζεστάνετε το γκριλ ή το ταψί ( με το σπρέι μαγειρέματος) και τοποθετήστε το ψάρι. Ψήστε μέχρι να μαλακώσει, βάλτε τη σάλτσα πάνω στο ψάρι και σερβίρετε.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 283 kcals, 5 γρ λίπος, 0.7 γρ κορεσμένο λίπος, 1.8 γρ μονοακόρεστο λίπος, 0 mg χοληστερόλη, 22.5 γρ υδατ/κες, 9γρ φ. ίνες,35.5 γρ πρωτεΐνες, 303 mg νάτριο






