Mini κέικς καρότου

imagesCAZT0SO8Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Αποδίδει 12 μικρά κέικς

ΥΛΙΚΑ:

2 μικρά αβγά
75 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
75  γρ καστανή ζάχαρη
125 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
½ κ γ σόδα μαγειρική
½ κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ γ τριμμένη κανέλα
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας βιολογικό γιαούρτι
2 φυαλίδια σκόνη βανίλιας
2 μεσαία καρότα τριμμένα
25 γρ καρύδα
55 γρ τυρί κρέμα (προαιρετικά)
3 κ σούπας ζάχαρη άχνη(προαιρετικά)
½ λεμόνι(τον χυμό προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.Σε ταψί ειδικό για μάφιν, απλώστε φορμάκια από χαρτί.Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ. Ρίχνετε το αλεύρι, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, και την κανέλα  σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε καλά και πρόσθετε το μίγμα με τα αβγά.Σε άλλο μπολ,ανακατεύετε το λάδι , το γιαούρτι και την βανίλια και έπειτα τα ρίχνετε και αυτά στο άλλο μπολ.Ανακατεύετε και συνεχίζετε να το κάνετε αφού προσθέσετε το τριμμένο καρότο και την καρύδα. Στη συνέχεια τοποθετήστε μικρές ποσότητες στα φορμάκια και τ’αφήνετε να ψηθούν μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα .Εάν θέλετε να τα γαρνίρετε μετά το ψήσιμο, χτυπάτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και απλώνετε το μίγμα πάνω από κάθε κεκάκι.

Διατροφικά σχόλια: Γλύκισμα που θα ξετρελάνει τα παιδιά!Προσφέρει β-καροτένιο, κάλιο και φυτικές ίνες.Καλό είναι να μην ξεχνάμε το μέτρο στην κατανάλωση των γλυκών. Έτσι στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να καταναλωθεί σε εβδομαδιαία βάση και όχι σε καθημερινή.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.