Μuffins από αλεύρι αμυγδάλου, μέλι & βατόμουρα(χωρίς γλουτένη & καζεΐνη)

Μuffins από αλεύρι αμυγδάλου, μέλι & βατόμουρα(χωρίς γλουτένη & καζεΐνη)

ΥΛΙΚΑ:

2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

2.5φλιτζάνια (625gr)αλεύρι αμυγδάλου

1 κ.γλυκού τριμμένη κανέλα

½ κ.γλυκού αλάτι

½ κ .γλυκού σόδα μαγειρικής

3 μεγάλα αυγά

½ φλιτζάνι(125ml) μέλι

1 κ.γλυκού σκόνη βανίλια (χωρίς γλουτένη)

Εκτέλεση:

1.Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε τα βατόμουρα μαζί με ½ φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.Μειώνετε την θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.Αφήστε λίγο να κρυώσει.

2.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C.

3.Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι.

4.Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το μέλι και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5.Προσθέστε τα βατόμουρα και το μίγμα των αυγών στο  μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

6.Χωρίστε το τελικό μίγμα στα έτοιμα φορμάκια για μάφιν και ψήστε για 25-30 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά muffin:

Θερμίδες:208kcals, Λίπος:13 g ,Υδατάνθρακες:89 γρ,

Φ.ίνες:4 γρ,Aσβέστιο: 66 mg, Βιταμίνη D:10 IU.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.