Μπακαλιάρος ποσέ με λαχανικά (κατάλληλο γεύμα από βρέφη 6 μηνών)

Μπακαλιάρος ποσέ με λαχανικά (κατάλληλο γεύμα από βρέφη 6 μηνών)

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

Μερίδες: 8-12

Συντήρηση: κατάλληλο για ψύξη (διατηρείται έως 24ώρες στο ψυγείο)

Υλικά:

1/3 φλιτζανιού(75 ml) νερό

1 μικρή γλυκοπατάτα

10 ανθάκια μπρόκολο

1/3 φλιτζανιού (100 ml) γάλα

1/3 φλιτζανιού (100 γρ)φιλέτο από φρέσκο μπακαλιάρο(καλά καθαρισμένο από κόκκαλα & πέτσα)

Βρασμένο γάλα ή νερό ( θα χρησιμοποιηθεί για την αραίωση)

Eκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο και τ’αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Σ’ ένα μικρό τηγάνι ρίχνετε το γάλα μαζί με το φιλέτο μπακαλιάρου και για 7-8 λεπτά τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι  ο μπακαλιάρος ν΄ασπρίσει. Λιώνετε το ψάρι στο γάλα και το ελέγχετε μήπως έχει μείνει κάποιο κόκκαλο. Λιώνετε τα λαχανικά και τ’ανακατεύετε με το ψάρι έως ότου δημιουργηθεί ένας μαλακός πολτός. Αν χρειαστεί το μίγμα αραίωση ρίχνετε το βρασμένο γάλα ή το νερό το οποίο έχει κρυώσει.

Διατροφικά σχόλια: Η γλυκοπατάτα αποτελεί ιδανική πηγή αμύλου καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά, β-καροτένια, βιταμίνη C και μαγνήσιο. Επίσης είναι καλή πηγή φυτικών ινών, νιασίνης, χαλκού και καλίου.

Το μπρόκολο που χρησιμοποιείται στην συνταγή είναι από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά ,καθώς εκεί συναντάμε σημαντικές ποσότητες φλαβονοειδών και καροτενιών, βιταμίνης C, Ε, Β6 και φυλλικού οξέος.

Τέλος, ο μπακαλιάρος παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας , απαραίτητη για την ανάπτυξη των παιδιών. Η υψηλή θρεπτική αξία του μπακαλιάρου οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σελήνιο, μαγνήσιο, φώσφορο, Β6 & Β12.

Η συνταγή δεν περιέχει σιτάρι και γλουτένη

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.