Ρυζόγαλο με κινόα

Μερίδες : 6

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

1.5 φλιτζάνι  ημιάπαχο γάλα

1 κ γλυκού κορν φλάουρ

¼ φλιτζανιού φυσικό γλυκαντικό στέβια

1 κ γλυκού βανίλια

½ κ γλυκού τριμμένη κανέλλα

¼ κ γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 φλιτζάνι κινόα

½ φλιτζάνι κολοκυθόσποροι

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε την κινόα σε κρύο νερό για 2 λεπτά να φύγει η πικρή γεύση.Ανακατεύετε το γάλα,τη στέβια,την βανίλια,την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο σε μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε 100 ml από το γάλα και ανακατεύετε με το κορν φλάουρ.

Όταν το γάλα με τα υπόλοιπα υλικά ζεσταθεί ρίχνετε την κινόα και το μίγμα με το κορν φλάουρ και μειώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 40 λεπτά και ανακατεύετε κάθε 10 λεπτά.Όταν είναι έτοιμο ανακατεύετε με τους κολοκυθόσπορους και σερβίρετε.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1/2 φλιτζάνι):250 γρ θερμίδες,27 γρ υδατάνθρακες,11 γρ πρωτεΐνη, 4 γρ λίπος ,90 mg νάτριο,3 γρ φυτικές ίνες. Οι σπόροι κινόας είναι καλή πηγή πρωτεΐνης βιταμινών Β , μετάλλων  και ελεύθερο γλουτένης.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Ρυζόγαλο με κινόα

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.