Χουρμαδόπιτα

hourmadesΥλικά:

¾ του κιλού αλεύρι

2 αυγά

¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

¾ του κιλού χουρμάδες

Σταφίδες

Κανέλα

½ φλιτζάνι γάλα

Λίγο σιμιγδάλι

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε το αλεύρι, τα αυγά και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ζύμη την οποία απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Βράζετε τους χουρμάδες σε αρκετό νερό και όταν μαλακώσουν τους αλέθετε.Προσθέτετε τις σταφίδες, το γάλα, την κανέλα και το σιμιγδάλι ώσπου το μίγμα να γίνει παχύρευστο.Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στους 180° για περίπου 50 λεπτά.

Διατροφικά σχόλια:Οι χουρμάδες περιέχουν κυρίως απλά σάκχαρα αλλά και φυτικές ίνες προσδίδοντας περίπου 230 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.Η θρεπτική αξία τους οφείλεται στο κάλιο,το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το φώσφορο που περιέχουν.Αν και πρόκειται για θρεπτικό γλύκισμα χωρίς να περιέχεται επιπρόσθετη ζάχαρη καλό είναι να καταναλώνεται με μέτρο σε συχνότητα 1-2 φορές την εβδομάδα.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.