Ψητό φιλέτο ψαριού halibut με σάλτσα ανανά – κίτρου

Ψητό φιλέτο ψαριού halibut με σάλτσα ανανά – κίτρου

Αποδίδει 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για το ψάρι:

1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 αλεσμένη σκελίδα σκόρδου
4 ωμά φιλέτα ψαριού (114 γρ)
¼ κουταλάκι αλάτι (προαιρετικό)
Σπρέι μαγειρέματος
Σφήνες κίτρου & κόλιανδρο

Για την σάλτσα:

½ φλιτζάνι κομπόστα ανανά
¼ φλιτζάνι λεπτοκομμένες κόκκινες πιπεριές
2 κ σούπας κομμένο κόκκινο κρεμμύδι
ξηρά φύλλα δυόσμου
2 κουταλιες σούπας φρέσκο χυμό κίτρου
227 γρ κομμάτια ανανά άγλυκα , σε κονσέρβα (στραγγισμένα)
1/8 κουταλάκι αλάτι (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε καλά τα υλικά για τη σάλτσα σ’ένα  μπολ. Περιχύνετε το λάδι μαζί μετο σκόρδο στο ψάρι και μετά πασπαλίστε το με αλάτι. Ζεστάνετε το γκριλ ή το ταψί ( με το σπρέι μαγειρέματος) και τοποθετήστε το ψάρι. Ψήστε  μέχρι να μαλακώσει, βάλτε τη σάλτσα πάνω στο ψάρι και σερβίρετε.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 283 kcals, 5 γρ λίπος, 0.7 γρ κορεσμένο λίπος, 1.8 γρ μονοακόρεστο λίπος, 0 mg χοληστερόλη,  22.5 γρ υδατ/κες, 9γρ  φ. ίνες,35.5 γρ πρωτεΐνες,  303 mg νάτριο

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.