1 κιλό καλαμαράκια (ή θράψαλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι ρύζι
1 ασπράδι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανός
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτα
Εκτέλεση:
Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα καλαμαράκια.Αφαιρείτε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβετε.Βράζετε καλά ένα αυγό, κρατάτε το ασπράδι και το ψιλοκόβετε.Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.Μουλιάζετε το ρύζι σε νερό για μία ώρα.Ανακατεύετε τα πλοκάμια, το ασπράδι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το ρύζι και τα ρίχνετε όλα μαζί σε κατσαρόλα με λάδι και ένα φλιτζάνι νερό ώστε να σιγοβράσουν.Μόλις το μείγμα απορροφήσει το νερό το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.Η γέμιση είναι έτοιμη.Προσεκτικά γεμίζετε τα καλαμαράκια με μικρές κουταλιές.Τα τοποθετείτε σε ταψάκι και ραντίζετε με την ντομάτα.Προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Διατροφικά σχόλια:548 kcals,48 γρ πρωτεΐνη,43 γρ υδατάνθρακες,5 γρ κορεσμένο λίπος,650mg χοληστερόλη,2 γρ φυτικές ίνες