Πώς να τροποποιήσετε συνταγές για μικρότερη πρόσληψη λιπαρών , χοληστερόλης & θερμίδων;
Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός και μπορεί να τον χρησιμοποιείτε για να παρασκευάσετε σύνθετα φαγητά και γλυκά αλλάζωντας τις κλασσικές συνταγές που ήδη γνωρίζετε :
Κλασσική συνταγή | Αντικατάσταση με : |
Ολόκληρο αυγό | 2 ασπράδια αυγού
ή 1 αυγό & 2 κ γλ.άπαχου γάλακτος σε σκόνη & 2 κ γλ.λάδι ή ¼ φλιτζανιού υποκατάστατο αυγού |
Πλήρες γάλα (1 φλιτζάνι) | 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα &
2 κ γ λάδι |
Ξινή κρέμα | Άπαχο γιαούρτι
ή 1 φλιτζάνι τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών χτυπημένο με 2κ γλ. χυμό λεμονιού |
Ζωϊκό βούτυρο | Μαλακή μαργαρίνη(σε ίση ποσότητα) |
Κρεμώδες τυρί | 1 φλιτζάνι τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών ξεπλυμένο καλά με νερό, στραγγισμένο και χτυπημένο με ¼ φλιτζανιού μαργαρίνη |
Σοκολάτα ζαχαροπλαστικής (30 γρ) | 3 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη & 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη |
Κρέμα γάλακτος | Άπαχο γάλα εβαπορέ (σε ίση ποσότητα)
ή φυτική κρέμα (σε ίση ποσότητα) |
Μπέικον | Tηγανισμένο τόφου αφού το έχετε μαρινάρει)
ή μπέικον γαλοπούλας χαμηλών λιπαρών |






