Τροποποίηση συνταγών

Τροποποίηση συνταγών

Πώς να τροποποιήσετε συνταγές για μικρότερη πρόσληψη λιπαρών , χοληστερόλης & θερμίδων;

Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός και μπορεί να τον χρησιμοποιείτε για να παρασκευάσετε σύνθετα φαγητά και γλυκά αλλάζωντας τις κλασσικές συνταγές που ήδη γνωρίζετε :

Κλασσική συνταγή Αντικατάσταση με :
Ολόκληρο αυγό 2 ασπράδια αυγού

ή

1 αυγό  & 2 κ γλ.άπαχου γάλακτος σε σκόνη &

2 κ γλ.λάδι

ή

¼ φλιτζανιού  υποκατάστατο  αυγού

Πλήρες γάλα (1 φλιτζάνι) 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα &

2 κ γ λάδι

Ξινή κρέμα Άπαχο γιαούρτι

ή

1 φλιτζάνι τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών χτυπημένο με 2κ γλ. χυμό λεμονιού

Ζωϊκό βούτυρο Μαλακή μαργαρίνη(σε ίση ποσότητα)
Κρεμώδες τυρί 1 φλιτζάνι τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών   ξεπλυμένο καλά με νερό, στραγγισμένο και χτυπημένο με ¼ φλιτζανιού μαργαρίνη
Σοκολάτα ζαχαροπλαστικής (30 γρ) 3 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη & 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
Κρέμα γάλακτος Άπαχο γάλα εβαπορέ (σε ίση ποσότητα)

ή

φυτική κρέμα (σε ίση ποσότητα)

Μπέικον Tηγανισμένο τόφου αφού το έχετε μαρινάρει)

ή

μπέικον γαλοπούλας χαμηλών λιπαρών

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.