Υλικά
1 κίτρινη κολοκύθα
Ελαιόλαδο (1-2 κ σούπας ανά μερίδα)
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα πιπέρι
Τζίντζερ σε σκόνη
1 βιολογικός κύβος λαχανικών
½ φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα και στην συνέχεια τη βάζουμε σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσει καλά.Έπειτα την αλέθουμε και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με το νερό.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μικρές ποσότητες, το αλάτι, το πιπέρι, το τζίντζερ και το κύβο λαχανικών.Όταν χυλώσει καλά ρίχνουμε το γάλα.Μπορεί να σερβιριστεί με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.
Διατροφικά σχόλια: H κίτρινη κολοκύθα συγκαταλέγεται στα πιο υγιενά τρόφιμα του χειμώνα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε καροτένια, βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα αποτρέποντας λοιμώξεις και κρυολογήματα κατά τους χειμερινούς μήνες. Η κίτρινη κολοκύθα επίσης προσφέρει στον οργανισμό επαρκείς ποσότητες λουτεΐνης και ζεαξανθίνης , ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.






