Σουτζουκάκια από ρεβύθια

imagesCKTMAJX6

Υλικά :

 

  • 1 1/2 φλιτζάνι αποφλοιωμένα ρεβύθια (μουλιασμένα αποβραδίς)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 κ σούπας κύμινο
  • 1 μέτριο αυγό
  • 3 κ.σούπας αλεύρι
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού μαιντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι – πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα:

  • 2  κ σoύπας  ελαιόλάδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες  σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κ.γλυκού κύμινο
  • 1 κ.γλυκού ρίγανη
  • 1 κ.γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Στραγγίζετε τα ρεβύθια, λιώνετε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ, προσθέτετε τα ρεβύθια & συνεχίζετε να πολτοποιείτε. Έπειτα προσθέστε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το λάδι & τέλος τον μαιντανό.
  2. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά σουτζουκάκια, τα αλευρώνετε και τα βάζετε κατάψυξη για 30′ για να σφίξει το μείγμα.

Για τη σάλτσα:

  1. Σωτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτετε το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί και 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη, κίμινο και αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα.
  2. Βάζετε τα σουτζουκάκια για λίγο στο γκρίλ  και μετά τα βάζετε  στη σάλτσα να σιγοβράσουν  για 45′.Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.

Θρεπτική αξία ανά 100γρ:175kcals, 6.2 γρ πρωτ.,7.9γρ λιπίδια, 2.4 γρ φυτικές ίνες,774 mg κάλιο,275mg ασβέστιο,99 mg μαγνήσιο,2.9mg ψευδάργυρος

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.