Υλικά :
- 1 1/2 φλιτζάνι αποφλοιωμένα ρεβύθια (μουλιασμένα αποβραδίς)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 κ σούπας κύμινο
- 1 μέτριο αυγό
- 3 κ.σούπας αλεύρι
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζανιού μαιντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι – πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα:
- 2 κ σoύπας ελαιόλάδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 κ.γλυκού κύμινο
- 1 κ.γλυκού ρίγανη
- 1 κ.γλυκού ζάχαρη
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
- Στραγγίζετε τα ρεβύθια, λιώνετε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ, προσθέτετε τα ρεβύθια & συνεχίζετε να πολτοποιείτε. Έπειτα προσθέστε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το λάδι & τέλος τον μαιντανό.
- Πλάθετε το μείγμα σε μικρά σουτζουκάκια, τα αλευρώνετε και τα βάζετε κατάψυξη για 30′ για να σφίξει το μείγμα.
Για τη σάλτσα:
- Σωτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτετε το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί και 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη, κίμινο και αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα.
- Βάζετε τα σουτζουκάκια για λίγο στο γκρίλ και μετά τα βάζετε στη σάλτσα να σιγοβράσουν για 45′.Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
Θρεπτική αξία ανά 100γρ:175kcals, 6.2 γρ πρωτ.,7.9γρ λιπίδια, 2.4 γρ φυτικές ίνες,774 mg κάλιο,275mg ασβέστιο,99 mg μαγνήσιο,2.9mg ψευδάργυρος






