Moσχαρίσιο κρέας σε ρολό

Moσχαρίσιο κρέας σε ρολό

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Αποδίδει 6-8 μερίδες

ΥΛΙΚΑ :

200 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο

1 καρότο τριμμένο

2 κ σούπας τριμμένο  ψωμί

1κ γ ρίγανη ή άλλα μυρωδικά

1 κ σούπας τοματοπολτό

1 αβγό χτυπημένο

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση :

Βάζετε το κρεμμύδι στο μίξερ και το κόβετε σε  μικρά κομμάτια. Προσθέτετε το καρότο, το τριμμένο ψωμί, τα μυρωδικά,τον τοματοπολτό, το αβγό και το μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύετε για 5-10 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε τον κιμά και τα ξαναχτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοίομορφο μίγμα. Πλάθετε το μίγμα σε ρολό και το βάζετε σε ταψί.Το αφήνετε να ψηθεί χωρίς να το σκεπάσετε για 45λεπτά.Εάν θέλετε  μπορείτε να το σερβίρετε  με βρασμένες πατάτες και κουνουπίδι.

Διατροφικά σχόλια: Γεύμα πλούσιο σε σίδηρο ,κατάλληλο από την ηλικία του ενός έτους. Μία πρόταση που θα βοηθήσει τα παιδιά να εξοικειωθούν  και με τις γεύσεις των λαχανικών.Η συνταγή δεν περιλαμβάνει  γάλα και παράγωγα γάλακτος. Το αβγό ν’αποφεύγεται σε παιδιά που έχουν εκδηλώσει αλλεργίες.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.