Σάλτσα εσπεριδοειδών (κατάλληλη για πράσινη σαλάτα)

 

saltsa

 

 

Αποδίδει : 4 μερίδες,

Xρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά

Υλικά:

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

5 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού (φρέσκο ή συμπυκνωμένο)

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1κ γ μουστάρδα (τύπου Ντιζόν)

1 κ γ εστραγκόν φρέσκο ή ξερό

½ κ γ πάπρικα

1 σελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

¼ κγ αλάτι

Λίγο πιπέρι

Eκτέλεση: Aναμειγνύετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.Προσθέστε τη σάλτσα σε πράσινη σαλάτα και γαρνίρετε με κομμάτια από πορτοκάλι και καρύδια.

Διατροφικά αξία (ανά 21/2 κουταλιές της σούπας):132 kcals, 3 γραμμάρια υδ/κες,146 mg νάτριο, συνολικό λίπος 13,7 γρ , 1.9 γραμμάρια κορεσμένο λίπος

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.