Ομελέτα με κοτόπουλο και πιπεριές

Ομελέτα με κοτόπουλο και πιπεριές

Αποδίδει 2 μερίδες των 180-240 γρ

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι του τσαγιού κομμένη πράσινη πιπεριά

½ φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο

¼ κούπα του τσαγιού ντομάτα ψιλοκομμένη

½ μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μυρωρικά

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κούπα του τσαγιού υποκατάστατο αβγού

Εκτέλεση:

Σ΄ένα μετρίου μέγεθος αντικολλητικό τηγάνι τοποθετήστε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τη ντομάτα , το κρεμμύδι , τα μυρωδικά και το αλάτι αφού πρώτα το έχετε ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε περιοδικά.Στη συνέχεια προσθέστε το υποκατάστατο αβγού και χαμηλώνετε τη φωτιά.Μαγειρεύετε για  περίπου εννιά λεπτά και έπειτα αφήστε το τηγάνι στο γκριλ για δύο λεπτά.Σερβίρετε.Το περιεχόμενο είναι για 2 άτομα.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα : 130 kcals, 1.5 γρ λίπος, 1γρ κορεσμένο λίπος,45 mg χοληστερόλη, 3 γρ υδατ/κες, 1 γρ φυτικές ίνες,25 γραμμάρια  πρωτεΐνες, 275 mg νάτριο.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.